Φυτά εσωτερικού χώρου


Ο μύθος του φυτού στο δωμάτιο!

Επικρατεί ένας μύθος γύρω από το θέμα  αν τα φυτά μέσα στο δωμάτιο μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα κατά την διάρκεια της νύχτας… Σύμφωνα με έρευνες γύρω από αυτό το θέμα έχει διαπιστωθεί ότι η παρουσία ενός φυτού μέσα σε κλειστό χώρο βοηθάει στο φιλτράρισμα του οξυγόνου κατά 20% από τις ήδη υπάρχουσες βλαβερές ουσίες. Επιπρόσθετα,σε αυτό το σημείο είναι αναγκαίο να τονιστεί ότι και σε ένα υπνοδωμάτιο το φυτό βοηθάει στον καθαρισμό του αέρα. Αναλυτικότερα,το φυτό όντως κατά την διάρκεια της νύχτας αποβάλει κάποια ποσά διοξειδίου του άνθρακα. Ωστόσο,έχει αποδειχτεί ότι η αναλογία του CO2 που παράγετε από το φυτό και ταυτόχρονα η κατανάλωση οξυγόνου είναι σαν να υπάρχει ακόμα ένας άλλος άνθρωπος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσο CO2 καταναλώνει ο σύντροφός σας στο δωμάτιο,τόσο καταναλώνει και ένα φυτό και μάλιστα σε μικρότερο ποσοστό.

Παράλληλα,το φυτό σε ένα δωμάτιο-χώρο κατά την διάρκεια της ημέρας απορροφά το CO2 και αποβάλλει οξυγόνο.Ως αποτέλεσμα έχει να διατηρείται ο χώρος καθαρός και φρέσκος.Στην συνέχεια ακολουθεί μια μερική αναφορά στα πιο βασικά και παραδοσιακά φυτά εσωτερικού χώρου που υπάρχουν στα ελληνικά σπίτια.

1.Φοίνικας Αρέκα (chrysalidocarpus lutescens)

2.Δράκαινα

Η συντήρηση και ο ποτισμός των φυτών εσωτερικού χώρου μπορούν να γίνουν και με τις γλάστρες αυτόματου ποτισμού που διατήθονται στο εμπόριο.

Advertisements
This entry was posted in Πράσινη Κατοικία and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s